Marre Engman
Auktoriserad redovisningskonsult
& ägare av byrån

 

En danstokig Norrlänning som uppfyllde sin dröm!

Jag är född i Junsele, Ångermanland. Som femåring flyttade familjen till Stockholm och här blev jag kvar, men mitt hjärta slår starkt för hembygden och jag åker tillbaka så ofta jag kan för att samla energi och komma ifrån Stockholmspulsen för ett tag.

Jag tänkte utbilda mig till barnskötare men det slutade med att jag som 16 åring började arbeta på Postgirot i Stockholm. Jag har under åren arbetat som brevbärare, butiksbiträde, kommunal dagmamma och med att portionera ut mat till hungriga byggnadsarbetare på en ”byggfutt”.

marre@mareng.se / 08-777 13 77
Kontor: 08-777 10 77/ Fax: 08-777 22 48

Jag hade ingen plan för vad jag egentligen ville arbeta med förrän jag fick möjligheten att utbilda mig till ekonomiassistent. Efter den utbildningen visste jag att det var siffror jag ville arbeta med och det tog mig vidare till MarEng redovisning AB eller AB Söder & Green Redovisning som företaget hette då. Här fick jag möjlighet att utveckla mina kunskaper i ekonomi och redovisning. Det var en stor omställning och mycket nytt att lära sig men mina kollegor var tålmodiga och stöttande. Efter att ha arbetat några år så vidareutbildade jag mig till redovisningskonsult och senare blev jag också auktoriserad.
När en av dåvarande ägare gick i pension fick jag som anställd chansen att bli delägare. När det sedan blev dags för även den andre delägaren att pensionera sig blev det jag som skulle ta över företaget och driva det vidare. Många tankar for igenom mitt huvud och helt ärligt så var det en skrämmande tanke att jag skulle stå som ensamägare och allt ansvar som kommer med det. Samtidigt så var det en häftig känsla att jag som började jobba som 16 åring och hoppade av gymnasiet hade lyckats ta mig så långt i karriären.

Så februari 2014 stod jag som stolt ensamägare till MarEng Redovisning AB.

Jag älskar mitt arbete, ingen dag är den andra lik. Jag är otroligt glad och stolt över mitt team som stöttar mig och med vår gemensamma kompetens så är det med glädje jag driver detta företag vidare.

Så vem är jag på kontoret? Jag försöker vara spindeln i nätet samtidigt som jag ska hinna jobba lite också, deklarationer, ombildning av firmor till AB och vanlig löpande bokföring ligger mig extra varmt om hjärtat.

När jag inte är på kontoret så hittar ni mig antingen uppe i stugan i Junsele eller med mitt barnbarn Julia. Jag älskar att resa och försöker att komma iväg ett par gånger om året till nya platser tillsammans med mina vänner och min familj.

Träning är en del av min vardag och jag har en stor förkärlek till dans. Bjud upp till en bugg och jag lovar att jag dansar!

Fyra bugg och en Coca Cola!